Proiectul de lege pentru susținerea agricultorilor va fi trimis spre avizare către FMI

39


Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Proiectul de lege pentru susținerea agricultorilor, ce vizează rambursarea TVA, subvenționarea dobânzilor la credite, dar și instituirea moratoriului la controalele fiscale, va fi trimis spre avizare către Fondul Monetar Internațional /FMI/, comunică MOLDPRES.

Proiectul ce va fi trimis spre avizare FMI urmează să fie aprobat la ședința Guvernului din 2 septembrie și trimis în Parlament spre adoptare.

”Mă refer la proiectul de lege care prevede rambursarea TVA acumulat de către agricultori cu scopul de a achita plățile fiscale aferente salariilor și impozitului funciar. Alt element al acestui proiect de lege este subvenționarea dobânzilor la credite angajate de fermieri, nu doar noi, dar și cele vechi. De asemenea, în proiect este inclus moratoriul asupra controalelor fiscale pentru agricultori și posibilitatea ca Camera de Comerț și Industrie să le elibereze certificate de forță majoră”, a menționat astăzi premierul Ion Chicu, după ședința tradițională cu conducerea de vârf a țării.

Șeful Guvernului a specificat că AIPA a început autorizarea spre plată a primelor dosare privind acordarea compensațiilor pentru agricultorii care au avut de suferit de la secetă şi grindină.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.