„Război civil” între protestatarii Black Lives Matter și susținătorii lui Trump în Portland; Un om a fost împușcat mortal

70


Focurile de armă au fost trase pe fondul confruntărilor dintre susținători ai lui Donald Trump și protestatari Black Lives Matter, iar tensiunile sau accentat după ce un convoi de 600 de vehicule cu steaguri ale SUA și 1000 de susținători ai lui Trump s-au adunat la un centru comercial în apropiere de centrul orașului.

Presa locală relatează că unele dintre persoanele din grupul de susținători ai lui Trump au aruncat cu pelete de gaz paralizant înspre protestatarii BLM, iar aceștia din urmă au încercat să îi oprească să intre în oraș blocând străzile, scrie Digi24.

Poliția a raportat „episoade de violență între protestatari și contraprotestatari” și a anunțat că a făcut arestări.

Bărbatul care a fost ucis ar fi purtat o pălărie cu inscripțiile unei organizații de extremă dreapta, „Patriot Prayer”, a scris The New York Times.

Imaginile de la fața locului arată un grup de medici care încearcă să salveze viața unui bărbat alb. Poliția nu a dat până acum identitatea celui ucis sau a celui care a tras și nici nu a specificat dacă focurile de armă au avut legătură cu confruntările care au erupt în oraș.

Străzile orașului Portland au fost timp de mai multe săptămâni scena protestelor frecvente împotriva brutalității poliției și rasismului, de la uciderea lui George Floyd în data de 25 mai. Președintele Trump a trimis forțe de ordine federale în Portland, în iulie, susținând că este nevoie de ele pentru a opri alte violențe.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.