sâmbătă, ianuarie 22, 2022
Acasă Politică Reacțiile PAS și PPDA la propunerea PLDM de a desemna un candidat...

Reacțiile PAS și PPDA la propunerea PLDM de a desemna un candidat comun la alegerile prezidențiale

51


După ce PLDM le-a propus PAS și PPDA crearea unui bloc politic comun și identificarea unui candidat comun, cele două partide au venit cu o reacție la propunerea PLDM. PAS a scris în postarea sa că partidul a decis deja să o înainteze pe Maia Sandu ca și candidat la alegerile prezidențiale, iar PPDA a scris că este gata să susțină un candidat al forțelor prodemocratice și proeuropene.

„Platforma Demnitate și Adevăr a luat act de inițiativa PLDM privind alegerile prezidențiale și constituirea unui bloc electoral. De asemenea, a luat act de reacția Partidului Acțiune și Solidaritate, care califică propunerea în cauză drept una tardivă și lipsită de perspectivă.

Încă din anul 2016, formațiunea noastră a militat pentru unificarea tuturor forțelor de dreapta și promovarea unui candidat unic la scrutinul prezidențial. În acest sens, Andrei Năstase, deși mai bine clasat în sondajele reale ale timpului, a decis să sprijine, prin decizia de a se retrage necondiționat, un unic candidat al forțelor prodemocratice și proeuropene.

Mai mult, la sfârșitul anului trecut, în urma unei decizii a Consiliului Politic Național al formațiunii, Platforma DA și Andrei Năstase au lansat public propunerea de identificare și sprijinire a unui candidat unic și apartinic al întregii opoziții proeuropene și naționale, în jurul căruia să se adune toate energiile pozitive ale societății noastre.

Soluția propusă de Platforma DA, care ar fi garantat câștigarea scrutinului prezidențial, trimiterea în opoziție a lui Igor Dodon și a PSRM, fortificarea partidelor proeuropene și naționale în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare anticipate sau la termen, din păcate, nu a fost agreată nici de PAS, nici de alți actori politici declarați proeuropeni sau unioniști”, explică în postarea sa PPDA.

PAS a scris în postarea sa că partidul deja a înaintat-o pe Maia Sandu ca și candidata partidului. La fel, cei din PAS au invitat partidele proeuropene să o susțină pe Maia Sandu la alegerile din această toamnă.

„PAS şi-a înaintat deja candidatul la funcţia de preşedinte în persoana Maiei Sandu, iar principalul obiectiv al nostru este bunăstarea oamenilor prin alungarea de la putere a lui Dodon și a celorlalți hoți de miliarde.

E vremea să scăpăm de cei care se îmbogățesc ilegal pe spatele cetățenilor. Și alegătorii PAS, și cei ai Platformei DA, ai PL, ai PD sau ai PLDM s-au săturat de hoți. Îi chemăm să o sprijine pe Maia Sandu pe toți oamenii care vor să scape de hoție și de toți hoții în frunte cu Dodon. Acesta va fi adevăratul bloc electoral – al alegătorilor, nu al liderilor politici care astăzi sunt, iar mâine nu”, îndeamnă PAS.

Amintim că PLDM le-a propus PAS și PPDA să creeze un bloc electoral și să desemneze un candidat comun la alegerile prezidențiale.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.