Regulile în troleibuzele şi autobuzele destinate transportării copiilor

36


Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

31 Aug. 2020 / 18:38


Regulile în troleibuzele şi autobuzele destinate transportării copiilor

Troleibuzele şi autobuzele destinate pentru transportarea copiilor în capitală vor fi recunoscute de mâine după stickerul mare „Hai la şcoală!”/„Hai la grădiniţ̧ă!”. Potrivit primarului general, Ion Ceban, toţi copiii vor fi obligaţi să respecte mai multe reguli în acest transport, inclusiv, părinţii ce îi duc la şcoală, relatează Mesager.

Din data de 1 septembrie, în staţie, la aşteptarea transportului public, copilul va fi echipat cu mască de protecţie ş̦i va păstra distanța fizică de 1,5 metri. Va urca în troleibuz/autobuz prin ușa din față, destinată doar pentru urcare. În transport va avea grijă ca masca de protecție să-i acopere nasul și gura. La intrare și ieşire își va dezinfecta mâinile. Copilul se va așeza pe scaun, respectând distanța fizică față de ceilalți pasageri și va evita îmbarcarea în transportul aglomerat.

Minorii vor ajunge la grădiniță/școală continuând să poarte mască de protecție și să respecte distanța. Își vor saluta colegii, dar și profesorii de la distanță. La intrarea în instituție, va urma traseul marcat pentru deplasarea spre sala de clasă sau va fi ghidat de către persoana responsabilă de la intrare, pentru a evita crearea aglomerării. Părinții, bunicii sau alte persoane care însoțesc copiii, îi vor conduce până la punctul de intrare în incinta școlii. Aceștia nuvor intra în clădirea instituției.

Începând de mâine, 1 septembrie, troleibuzele şi autobuzele pentru copii vor circula după un regim special, în baza unui orar prestabilit. Măsurile sunt necesare în legătură cu prevenirea şi diminuarea răspândirii virusului Covid-19 pe teritoriul municipiului Chişinău.

Primăria municipiului Chişinău informează că din 1 septembrie va fi realută activitatea instituţiilor de învăţământ din capitală. O decizie în acest sens a fost aprobată luni, 31 august, curent, de aleşii locali.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.