Rezervele valutare ale R. Moldova au crescut luna trecută cu peste 200 mln USD

0


Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. La finele lunii august activele oficiale de rezervă ale Republicii Moldova au însumat 3 976,11 mln USD, cu 212,61 mln mai mult decât în iulie, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor BNM, majorarea activelor oficiale de rezervă a fost determinată în special de înregistrarea mijloacelor sub formă de drepturi speciale de tragere (DST) alocate de FMI pentru finanțarea necesităților bugetului de stat – 234,48 mln USD; intrările nete aferente rezervelor obligatorii în valută ale băncilor licențiate – 26,40 mln USD și înregistrarea creditelor și a granturilor în favoarea Ministerului Finanțelor pentru proiecte investiționale – 1,95 mln USD.

Conform surse citate, în anul curent activele oficiale de rezervă ale Republicii Moldova au crescut cu 23,7%.

 

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.