Rudele victimelor zborului MH17 acuză Rusia că minte în legătură cu rolul ei în doborârea avionului deasupra Ucrainei

0CSI / Rusia
7 Septembrie 2021, ora 06:20


Rudele celor 298 de victime ale zborului MH17 (Malaysian Airlines) acuză Rusia că minte în legătură cu rolul pe care l-a jucat în doborârea avionului. Luni au început depozițiile lor în procesul împotriva celor patru suspecți pentru incidentul din 2014, care are loc la un tribunal din Olanda, scrie Reuters.

O echipă internațională de investigatori a ajuns la concluzia că avionul de pasageri a fost doborât cu o rachetă lansată de rebeli pro-ruși, în estul Ucrainei. Moscova a negat însă orice responsabilitate.


“Mint, știm că mint și ei știu că noi știm că ei mint”, a declarat în fața instanței Ria van der Steen, care și-a pierdut tatăl și mama vitregă în incident the court, spunând că îl citează pe scriitorul-dizident Alexandr Soljenițîn. Ria Van der Steen este prima din zecile de rude ale victimelor care a primit oportunitatea de a da declarații scrise sau vorbite în următoarele trei săptămâni.


În 2014, avionul MH17 zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur, când a fost lovit de o rachetă sol-aer rusească, după cum a stabilit comisia de anchetatori.

Ria Van der Steen a rostit acuzațiile de minciună în limba rusă, explicând că o face “pentru cei care ascultă azi din partea regimului rus”.


“Vreau să se afle că eu știu cine poartă responsabilitatea”, a spus ea, adăugând că “minciuna și falsul sunt o tactică obișnuită în acest joc de-a șoarecele și pisica, în care noi încercăm să dezvăluim adevărul”.


Rusia, care susține în continuare că nu i-a finanțat sau sprijinit pe rebelii care luptă cu trupele guvernamentale din Ucraina, a refuzat să-i extrădeze pe cei patru suspecți pentru doborârea avionului. Trei ruși și un ucrainean, suspecți că au avut roluri-cheie în cadrul forțelor separatiste, sunt judecați pentru crimă.

Copyright © 2006 – 2021 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram


blog comments powered by

Actualitate
6 Septembrie 2021, ora:…Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.