Rusia: Număr record de decese din cauza COVID-19

0


Situaţia epidemiologică este tot mai gravă în România, în ultimele 24 de ore peste 15 mii de oameni s-au îmbolnăvit de COVID, iar 252 au fost răpuşi. În toată ţara nu mai există niciun loc liber în secţiile de Terapie Intensivă. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă(DSU), Raed Arafat, a anunţat că internările şi intervenţiile chirurgicale, precum şi alte tratamente şi investigaţii medicale care nu reprezintă urgenţe sunt suspendate , pentru o perioadă de 30 de zile. „Fiecare caz este analizat de medicul care tratează cazul respectiv şi decide dacă poate fi reprogramat, poate fi amânat sau dacă trebuie neapărat să fie tratat în această perioadă în unitatea respectivă. Argumentează în foaia de observaţie care este motivul care impune necesitatea internării. Măsura nu se aplică în cazul urgenţelor şi al femeilor însărcinate. Totodată în multe spitale din lipsă de locuri, bolnavii cu alte afecţiuni au fost trimişi acasă”, a menţionat şeful DSU.

România a cerut în mod oficial asistenţă internaţională. 

Rusia  care se confruntă încă din iulie cu un val pandemic major, depăşeşte zilnic recorduri de mortalitate. Guvernul a raportat 895 de decese de COVID în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr zilnic de la debutul epidemiei. De fapt, în ultimele opt zile, Rusia a înregistrat şase recorduri de decese zilnice. Oficialii au confirmat şi peste  25 de mii de noi infectări, un prag care nu mai fusese atins de la apogeul precedentului val pandemic din ianuarie.
 
„Avem pacienţi tineri care au şi alte boli, care nu au fost vaccinaţi, şi care s-au adresat la medic prea târziu. Starea lor de sănătate ne îngrijorează. Aceasta este o tulpină mai contagioasă şi mai agresivă” susţine medicul şef, Andrey Shkoda.

Rusi este  prima ţară care a început să administreze vaccinul anti-COVID la scară largă, însă nu a reuşit să îşi convingă cea mai mare parte a populaţiei să accepte serul. Doar 29% din populaţia adultă a fost complet imunizată împotriva bolii. Oficialii ezită  să reintroducă restricţii la nivel naţional, din teama că ar putea afecta economia. 
 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.