Șase moldoveni vaccinați au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, a anunțat ANSP

0


Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Până în prezent, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) a înregistrat și documentat 6 cazuri de deces în urma complicațiilor infecției COVID-19 în rândul persoanelor care au în anamneză cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, dintre acestea, 5 persoane aveau o singură doză de vaccin (inclusiv 1 cu ciclul complet de vaccinare) și o persoană avea ambele doze de vaccin. Dintre aceste persoane, 3 au fost imunizate cu vaccinul Astra Zeneca, o persoană cu Pfizer, 1 persoană cu Sputnik-V şi o persoană cu vaccinul Janssen/Johnson & Johnson.

ANSP precizează că toate cele șase persoane au murit din cauza complicațiilor provocate de infecția cu virusul SARS CoV-2, pe fundalul comorbidităților existente și nu poate fi făcută nicio asociere cu vaccinul administrat.

Potrivit statisticilor oficiale, până astăzi în țara noastră au fost administrate 1 306 726 doze de vaccin. Acoperirea națională cu o doză constituie 21,96 %, cu schemă completă – 20,61 %.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.