Şcolile s-au redeschis în mai multe ţări din Europa

40


Spania trece deja printr-un al doilea val al epidemiei de COVID-19, care ar putea ajunge în restul Europei în următoarele zile, avertizează unii experţi. Autorităţile spaniole par însă optimiste. Alarmaţi de exploziile de infectări cu SARS-COV-2 sunt părinţii care îşi trimit copiii la şcoală.

„Avem un al doilea val de cazuri care creşte la nivel naţional, dar e important de observat că situaţia diferă în funcţie de regiune. În unele regiuni autonome, numărul de cazuri noi creşte, în altele nu”, a declarat Ferdando Simon, directorul Centrului de alerte şi urgenţe sanitare.

Şi Croaţia şi-a redeschis şcolile. În majoritatea instituţiilor de învăţămînt elevii au revenit în bănci, însă sunt şi câteva şcoli care au ales cursurile online.

Între timp, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a cerut ţărilor să investească mai mult în sănătatea publică, în condiţiile în care actuala pandemie de Coronavirus este departe de a se fi încheiat, iar lumea ar trebui să se pregătească pentru următoarea pandemie.

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.