Sectoare ale Poliţiei de Frontieră au fost inaugurate la Briceni şi Soroca

46


Odată cu deschiderea noului sediu din Soroca, poliţiştii de frontieră spun că vor avea parte de condiţii moderne de muncă şi vor fi dotaţi cu tehnică şi echipament pentru a interveni prompt în caz de necesitate.

„Este un turn dotat cu camere de observare care supraveghează frontiera de stat, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Avem două camere, una pe timp de zi şi una pe timp de noapte şi avem patru camere în turnul de observare prin care monitorizăm situaţia”, a menţionat Cristian Volentir, poliţist de frontieră.

„Până la renovare am avut nişte condiţii foarte rele, pot să spun inumane. Acum, datorită acestui proiect s-au creat condiţii foarte bune, moderne, unde noi putem lucra mai bine”, a spus Dorin Cecan, poliţist de frontieră.

„Până acum eram nevoiţi să mergem de la 5:00 dimineaţa. Noaptea plecam, noaptea ne întorceam. Acum suntem aproape de casă, condiţiile sunt mult mai bune, ne-au dat un mijloc de transport nou”, a afirmat Viorel Cecan, poliţist de frontieră.

Noul sediu al poliţiei de frontieră din Soroca, care va avea o capacitate de până la 90 de angajaţi, dispune de un ansamblu de imobile, voliere pentru câini şi mijloace de transport speciale. Subdiviziunea are în gestiune peste 40 de kilometri de frontieră cu Ucraina şi asigură autorizarea trecerii în trei puncte de frontieră. 

„Odată cu trecerea la acest sector, poliţiştii de frontieră vor avea condiţii bune, începând cu echiparea, vor avea camere, săli destinate bărbaţilor, femeilor, vestiare cu blocuri sanitare care le va permite să-şi schimbe echipamentul”, a menţionat Victor Ursachi, şef interimar Poliţia de Frontieră Soroca.

Sediul a fost construit din temelie, valoarea proiectului fiind de peste şase milioane jumătate de lei.

Totodată, şi poliţiştii de frontieră din Briceni se vor bucura de casă nouă. Alte patru sectoare vor fi renovate până în anul viitor.

„Ambele sectoare au fost finanţate de Guvernul Republicii Moldova. Anul acesta deja au fost aprobate patru proiecte de renovare la un sector de poliţie din direcţia Vest şi trei la direcţia Sud. Probabil în toamnă se încep lucrările, ca la anul pe timpul ăsta să mai dăm în exploatare încă patru sectoare ale poliţiei de frontieră”, a declarat Corneliu Groza, şeful Poliţiei de Frontieră.

Lucrările de construcţie a sediului Poliţiei de Frontieră Soroca au început în vara anului trecut şi au durat zece luni.

 

 

 

 

 

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.