Şeful ANSP, Nicolae Furtună, a demisionat

125


Sursa imaginii: cotidianul.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

08 Sep. 2020 / 14:01


Şeful ANSP, Nicolae Furtună, a demisionat

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, şi-a anunţat demisia. Decizia a fost anunţată în cadrul întrevederii avute cu prim-ministrul Ion Chicu.

Potrivit Guvernului, în cadrul întrevederii, Nicolae Furtună a raportat starea de lucruri din cadrul ANSP privind proiectele demarate şi care necesită a fi continuate, dar şi problemele stringente cu care se confruntă. S-a mai discutat şi despre evoluţia situaţiei epidemiologice în ţară, despre stocul de echipament disponibil şi capacităţile sistemului medical de a face faţă pandemiei.

Premierul a apreciat profesionalismul lui Nicolae Furtună şi i-a mulţumit pentru muncă şi efortul depus în calitatea sa de manager al ANSP într-o perioadă extrem de dificilă pe plan naţional şi global.

Totodată, Ion Chicu şi-a exprimat regretul profund pentru declaraţiile lansate recent în spaţiul public de către ex-conducătorul ANSP.

Menţionăm că, mai mulţi politicieni şi foşti miniştri ai Sănătăţii, între care şeful statului, Igor Dodon, au cerut demisia lui Nicolae Furtună, după ce cel din urmă ar fi declarat la un post public de televiziune că victimele răpuse de infecţia COVID-19 ar fi fost o povară. În cadrul unui briefing de presă, Nicolae Furtună şi-a cerut scuze faţă de cetăţenii care au fost afectaţi de mesajul său.

În perioada următoare interimatul funcţiei de Director al ANSP va fi asigurat de către Vasile Guştiuc.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.