SFS va facilita procedurile de respectare a legislației fiscale

0


Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS ) va facilita procedurile de respectare a legislației fiscale. Un eveniment online în acest sens, cu genericul „Clubul antreprenorilor onești” a avut loc la finele săptămânii trecute, comunică MOLDPRES.

La această activitate, care este parte a campaniei naționale de educare financiară „Bugetul public este bugetul tău”, a participat directorul adjunct al Serviciului Fiscal de Stat Nicoleta Nemerenco. În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte precum: aspectele generale cu privire la Programul de conformare a contribuabililor, dar și tipurile de riscuri și modul de stabilire a acestora.

 „Prioritatea de bază a administrației fiscale naționale este ca acțiunile de conformare voluntară întreprinse să contribuie la majorarea nivelului de respectare a legislației de către contribuabil și să facă în așa fel încât intervenția forțată, acțiunile de control să fie reduse la minim. Este mult mai eficient de a obține benevol prestațiile față de Bugetul public național, decât a interveni printr-un control sau altă măsură de executare silită pentru a recupera acele pierderi care au fost aduse bugetului”, a remarcat directorul adjunct al SFS.

Ea a adăugat că SFS întreprinde acțiuni pentru a face cât mai ușoare toate procedurile de respectare a legislației fiscale. ”Pentru aceasta sunt dezvoltate și actualizate în permanență serviciile prestate contribuabililor. În prezent, SFS are 34 de servicii care sunt prestate contribuabililor, dintre care 21 sunt în format electronic. Toate aceste servicii sunt menite să facă executarea obligației fiscale într-un mod cât mai simplu”, a rezumat Nemerenco.

Foto: SFS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.