SIS a efectuat controale la mai mulți agenți economici

146

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Centrul Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate /SIS/, în comun cu Agenția pentru Supraveghere Tehnică, au realizat controale inopinate la mai mulți agenți economici licențiați pentru desfășurarea importului, depozitării materialelor explozibile și efectuării lucrărilor cu explozibilul de uz civil. În urma acestora, unul dintre agenți a rămas fără licență, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al SIS, în urma controalelor, la trei agenți economici au fost identificate un șir de nereguli la capitolul securitatea păstrării, a condițiilor de stocare și a activității de depozitare a materialelor explozibile.

Astfel, ofițerii SIS au stabilit că unul dintre depozitele de stocare a explozibilului a obținut licența cu încălcarea prevederilor legale. Printre iregularitățile depistate se numără: pereți construiți din materiale fragile care permit pătrunderea cu ușurință în interiorul acestora; lipsa interdicțiilor de semnalare corespunzătoare de zonă periculoasă pentru populație; nefuncționalitatea butonului de alarmă fix şi al celui mobil; lipsa sistemului de supraveghere video; sistem de iluminare ineficient; lipsa mijloacelor de menținere a temperaturii și umidității; amplasarea depozitului pe teritoriul altui agent economic cu acces liber al persoanelor terțe; lipsa planului de localizare și lichidare a incidentelor. 

În urma verificărilor, la solicitarea SIS licența agentului economic a fost anulată de către Agenția Servicii Publice, la subiect fiind sesizat și Centrul Național Anticorupție.

Un alt depozit ilegal a fost depistat pe teritoriul unei cariere de calcar, în apropiere nemijlocită de o conductă de gaz. Depozitul nu corespundea condițiilor prevăzute de normele legale și nu dispunea de licență de specialitate.

Sursă foto: SIS

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.