Vezi ce soluții te ajută să scapi de punctele negre

84

Punctele negre sunt neaspectuoase, încăpățânate și pot apărea oricând și la orice vârstă fără avertisment. Deși pare tentant să scoți coșurile prin stoarcere, nu este cea mai bună cale de a le elimina apariția – mai degrabă le faci să arate mai rău. Urmează recomandările noastre de specialitate și încearcă aceste sfaturi pentru îndepărtarea punctelor negre acasă, înainte de a apela la un tratament facial scump pentru curățarea profundă a tenului.

1. Produse bogate în acid salicilic

Un ingredient cheie în multe tratamente împotriva acneei, acidul salicilic este grozav în atacarea coșurilor, inclusiv punctelor negre. Dermatologii afirmă că acesta exfoliază profund pielea prin dizolvarea lipiciului pielii și desfundă porii.

2. Acidul retinoic sau retinolul

De obicei asociate cu combaterea îmbătrânirii, produsele cu retinol și retinoizi sunt de asemenea recunoscute de către dermatologi pentru îndepărtarea punctelor negre. Fără să exagereze, aceste produse asigură dezvoltarea și creșterea eficientă a celulelor pielii.

Folosirea regulată a retinolului sau acidului retinoic nu te va scapa doar de puncte negre, ci si de orice forma de acnee, dar și de riduri. Obisnuiește-ți pielea cu acest ingredient aplicându-l de 1-2 ori pe săptămână. Aplică-l doar seara și nu uita să folosești o crema cu protecție solara pe timpul zilei.

3. Serumurile cu acizi AHA

Serumurile cu acizii de fructe (AHA) au o capacitate deosebită de a pătrunde în piele și sunt în mod curent utilizați pentru efectul exfoliant (peeling). Preparatele exfoliante îmbunătățesc aspectul general al pielii, redau strălucirea naturală a tenului, estompează imperfecțiunile de suprafață, ameliorează petele pigmentare și reduc profunzimea ridurilor. 

Diverse studii indică faptul că aplicarea regulată îndelungată (4 – 6 luni) a compozițiilor ce conțin AHA, favorizează netezirea ridurilor fine, diminuarea profunzimii celor adânci și deschiderea culorii zonelor hiperpigmentate.
Contrar acidului retinoic care este un agent de peeling puternic și poate provoca arsuri, acizii din fructe sunt în general bine tolerați de piele

4. Un scrub pentru îndepărtarea sebumului si impurităților

Pentru sănătatea tenului este important să îndepărtezi transpirația, sebumul și praful de pe față după fiecare sesiune de sport, pentru că altfel se vor acumula pe tenul tau și vor bloca porii, cauzând puncte negre și alte imperfecțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.