Stare de urgenţă în sănătate publică până pe 30 septembrie

34


Un comunicat emis de Guvern anunţă că a fost prelungit termenul de aplicare a restricţiilor în vigoare, cu unele excepţii. Astfel, a fost eliminată restricţia privind organizarea nunţilor şi cumetriilor, care se permit cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane şi cu respectarea strictă a măsurilor antiepidemice.

Totodată, se permite organizarea reuniunilor în grup de nu mai mult de 50 de persoane, iar persoanele ce revin în Republica Moldova din ţările aflate în zona verde şi traversează state clasificate ca fiind în zona roşie vor completa fişa epidemiologică şi vor sta 14 zile în regim de autoizolare.

În acelaşi timp, părinţii sau reprezentantul legal care îşi vor însoţi elevul sau studentul la studii nu vor sta în autoizolare. De asemenea, a fost exclusă interdicţia de părăsire a teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în autoizolare.

Pentru că începe perioada electorală pentru alegerea preşedintelui ţării, CNSP a stabilit un mecanism de conlucrare a organelor locale electorale cu structurile de sănătate publică teritoriale. În context, membrii comisiei au solicitat să se evite deschiderea secţiilor de vot în incinta instituţiilor de învăţământ.

Membrii comisiei au reiterat importanţa respectării celor trei reguli pentru stoparea răspândirii virusului COVID-19: igienizarea frecventă a mâinilor, respectarea distanţei fizice şi sociale de un metru şi purtarea corectă a măştilor în spaţii închise şi locuri aglomerate.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.