„Știi, am fost la Edineț și am auzit că au să ne dea 700 de lei înainte de alegeri, să-l alegem pe Dodon” (europalibera.org)

79Politică
7 Septembrie 2020, ora 00:34


 

Europa Liberă: Ce poate face un șef de stat unde forma de guvernare este parlamentară?


– „Da, eu pot să vă spun. El este capul, dar parlamentul e gâtul, și totuși, cum gândește capul. Eu socot că multe lucruri a greșit dl Dodon, chiar și cu COVID-ul. Vecina a căzut, și-a fracturat mâna, am fost la dânsa aseară și, mă rog, am alinat-o cu ce am putut. Și ea îmi spune: Știi, am fost la Edineț și am auzit că au să ne dea 700 de lei înainte de alegeri, să-l alegem pe Dodon. Dar eu îi zic: Eu nu pot să-ți spun pe cine mata să alegi, asta-i alegerea sufletului matale, gândește-te bine – îți place așa cum am trăit până acum? – Apoi să știi că nu-mi place. – Alegerea rămâne după matale.”


Europa Liberă: Va fi un vot geopolitic?


– „Mulți cred că va reveni timpul când pâinea va costa 16 copeici, dar trenul acela a plecat și vreau să spun un singur lucru: pe unde a călcat ciubota rusului, a curs sânge și mâinile li-s murdare de sânge. Eu cred într-o Moldovă prosperă, ca țara mea să înflorească și dacă nu voi reuși eu să văd lucruri frumoase, poate vor reuși copiii copiilor mei, dar poate chiar și eu voi vedea.”

Am auzit deja și cifra care se vehiculează pe care socialiștii trebuie s-o cheltuiască pentru a obține voturi pentru Dodon. E vorba despre două milioane de euro, ca să cumpere voturi din Transnistria și, iată, așa fel de târguri se fac.”


Europa Liberă: Sunt speculații, bănuiesc. Totuși e o cifră mare – două milioane de euro pentru actuala situație?


Maia Sandu: „Dacă calculăm câte 20-30 de euro de vot (700 lei = 35 de euro – n. red), deoarece cam așa s-a întâmplat și la scrutinele precedente, din ceea ce am văzut noi în presă, putem să facem calcule și să vedem cam câți alegători vrea să cumpere Dodon din Transnistria, dacă împărțim două milioane la 20-30 de euro.”


sursa

Copyright © 2006 – 2020 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram

loading…


blog comments powered by

Actualitate
7 Septembrie 2020, ora: 11:02

„Patriotism rusesc” / Managerii de vârf ai Gazprombank, Gazprom și VEB s-au dovedit a fi CETĂȚENI ai Ciprului

Managerii de vârf ai companiilor și băncilor de stat din Rusia, precum și antreprenorilor care aparțineau grupului de persoane cu „risc ridicat”, erau cercetați sau ale căror afaceri erau supuse sancțiunilor sau amenzilor administrative, au primit, împreună cu…


(
)

Citeşte tot articolul

Actualitate
7 Septembrie 2020, ora: 10:18

Mama lui Dodon despre accidentul din septembrie 2018: „S-a auzit o pălitura strașnică”Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.