SUA: Au trecut 20 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie

0


Dimineaţa zilei de 11 septembrie a început ca oricare alta, însă lucrurile aveau să se schimbe foarte repede. La aeroporturi din Washington D. C., Boston şi Newark se îmbarcau 19 terorişti, membri ai organizaţiei Al-Qaida.

În ceea ce a rămas în istorie drept cel mai grav atac terorist din istoria SUA, atacatorii au prăbuşit avioanele în turnurile World Trade Center şi Pentagon, în timp ce un al treilea atac plănuit, la clădirea Capitoliului, a eşuat după ce pasagerii au reuşit să-i oprească pe terorişti.

Primul avion, American Airlines 11, a lovit turnul de nord al World Trade Center la ora 08:46, între etajele 93 şi 99.

La mai puţin de 20 de minute, la 09:03, al doilea avion, United Airlines 175, a lovit turnul de sud, între etajele 77 şi 85.

Al treilea avion a lovit zidul vestic al Pentagonului la ora 9:37, iar al patrulea s-a prăbuşit în câmp după ce pasagerii au reuşit să preia controlul situaţiei la bordul aeronavei după o luptă cu teroriştii.

Deşi turnul de nord a fost cel lovit primul, celălalt turn s-a prăbuşit primul, la ora 09:58, urmat şi de turnul de nord care a căzut doar o jumătate de oră mai târziu, la 10:28.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.