Suferi de rozacee? Iată ce te poate scăpa de inflamație și roșeață!

168

Începutul perioadei însorite din decursul unui an poate semnifica şi debutul sau agravarea leziunilor de rozacee la o persoană predispusă la această afecţiune.

Rozaceea se manifestă în principal printr-o roşeaţă inestetică la nivelul feţei, uneori însoţită de leziuni asemănătoare coşurilor şi simptome neplăcute de usturime şi mâncărime. Este o afecţiune cronică, cu evoluţie ciclică, având perioade cu leziuni intense şi perioade de acalmie, fără leziuni sau cu leziuni minime.

Cauzele declanşării acestei afecţiuni sunt multiple şi necunoscute în totalitatea lor. Ele se combină în proporţii diferite la fiecare pacient. Printre aceste cauze se numără următoarele:

 • predispoziţia genetică

 • particularităţi de structură a ţesutului dermic

 • particularităţi de vascularizaţie (vase mai superficiale, mai multe, mai mari, mai reactive)

 • structura pilo-sebacee (glandele sebacee şi firele de păr)

 • colonizarea microbiană (Demodex folliculorum)

Principii de tratament in rozacee

Măsurile generale pentru orice pacient cu rozacee ţin de evitarea, pe cât posibil, a factorilor care determină declanşarea acutizărilor şi agravarea unor leziuni deja existente. Acestea trebuie respectate permanent, pe durata întregii vieți:

 1. Evitarea expunerii la soare

 2. Utilizarea corectă a produselor de fotoprotecţie reprezintă o altă metodă prin care efectul soarelui în agravarea leziunilor poate fi contracarat. Este indicat a utiliza creme de fotoprotecţie nu numai în zilele însorite, dar şi în zilele înnorate sau când zăpada este prezentă. Ideală este utilizarea zilnică. Alegeţi produse de fotoprotecţie cu spectru larg, atât pentru UVB (SPF 40-50), cât şi pentru UVA.

 3. evitarea consumului de alcool

 4. evitarea căldurii excesive

 5. evitarea alimentelor condimentate si a mâncărurilor foarte fierbinţi

 6. evitarea oricăror alte elemente care au fost identificate la fiecare persoană ca fiind un factor declanşator: efort fizic, emoţii, iritanţi locali, medicamente.

Este recomandat ca persoanele cu rozacee să efectueze igiena feţei utilizând săpunuri blânde, emulsii demachiante şi soluţii micelare din game pentru piele sensibilă, predispusă la înroşire – game anti-roşeaţă.

Pentru tratamentul local, Ivatherm oferă o serie de produse care te va ajuta să scapi de rozacee.

ROSEDERM Crema pentru piele sensibilă cuperozică SPF 30 40 ml

Reduce roseața, iritația, numărul și mărimea venelor mici vizibile ale pielii sensibile cu rozacee. Îmbunătățește microcirculația periferică, prevenind apariția altor vase capilare vizibile, are acțiune reparatorie și antiinflamatoare.

Aldavine 5x™ este un complex polizaharidic de alge brune si alge roșii, cu rol protector al integrităţii microcapilarelor pielii si al structurii matricei dermice. Reducerea degradarea fibrelor de colagen si elastina, reduce inflamația, previne dilatarea capilarelor si imbunătățește microcirculația. Reduce senzația de caldură specifică pielii cu cuperoză/rozacee.

Dextransulfat cu rol antiinflamator, decongestionant, reduce edemul pielii iritate.

Alfabisabolol, extras din Vanillomopsis Erythropapa (arbore al padurii amazoniene), are o puternică acțiune antiinflamatoare. Fiind un extract natural, nu are efecte alergizante.

Apa Termala Herculane are proprietăti antiinflamatorii dovedite, fiind indicată pentru piele sensibila si reactivă. Calmează pielea și are efect antiiritant.

Pigmenții cosmetici reduc colorația roșiatică a pielii.

2. ROSEDERM Lotiune micelara antiroseata, piele sensibila cuperozica

Curăță delicat, demachiază și calmează pielea fragilă și iritată, usor reactivă, reechilibrand pH-ul. Este recomandată pentru ingrijirea zilnică a pielii cuperozice și a pielii seboreice, cu roșeață și scuame. 

3. SUNLIGHT Crema hidratantă pentru față, SPF 50+ 

Primul produs ce oferă protecție solară 360° : UVA, UVB, IR (radiațiile infraroșii) pentru pielea sensibilă uscată și deshidratată. Protejează celulele pielii de efectele mutagene ale radiațiilor UV, previne îmbătrânirea prematură a pielii cauzată de IR, care reduc semnificativ capacitatea antioxidantă a pielii, distrug fibrele de colagen, reduc elasticitatea și fermitatea pielii, determinând îmbătrânirea cutanată și formarea ridurilor.

Produsele Ivatherm pot fi găsite în Farmacia Familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.