Super aliment pentru sănătatea ta

128

Semințele de in reprezintă o sursă bună de energie și au proprietăți antioxidante, ce reduc riscul de boli cardiace, atunci când sunt consumate cu regularitate, în cadrul unei diete echilibrate, săracă în grăsimi.

Semințele de in conțin acizi grași omega-3, fibre, vitamina B1, B6, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu.

Beneficiile semințelor de in

  1. Îmbunătățesc digestia. Acestea elimină toxinele din intestine, datorită efectului lor laxativ. Ajută la reducerea greutății corporale, datorită conținutului de fibre, care regenerează flora intestinală. Semintele de in sunt foarte bune și în cazul colonului iritat. Se pot consuma câte 2-3 pahare dintr-un macerat facut la rece din seminte de in înainte de mese.
  2. Scad nivelul de colesterol.
  3. Previn îmbătrânirea. Proprietățile lor antioxidante previn îmbătrânirea celulară, îndeosebi problemele legate de articulații, precum reumatismul, atrita și atroza.
  4. Scade nivelul de zahăr în sânge. Sunt recomandate în dieta zilnică a diabeticilor.
  5. Au proprietăți anticancerigene. Distrug celulele cancerigene, mai ales în cazuri de cancer de sân sau prostată.
  6. Îmbunătățește sănătatea inimii.  Datorită acizilor grași omega-3, semințele de in se dovedesc a avea beneficii pentru sănătatea inimii, micșorând riscul de accident vascular cerebral.

Proprietățile semințelor de in

Este demonstrat faptul că semințele de in conțin de două ori mai mulți acizi Omega 3 decât peștele și în plus sunt bogate în vitamine, fibre, minerale, estrogeni, iar uleiul de semințe conține lignin, acid linoleic și alte substanțe care pot ajută la prevenirea cancerului de sân, de prostată sau de colon.

Lignina are proprietatea de a preveni cancerul. Această reprezintă o categorie specială de fitoestrogeni care acționează la fel că și estrigenii. Lignina este recomandată pentru capacitatea sa antioxidantă considerabilă și este capabilă să neutralizeze o foarte mare parte din radicalii liberi existenți în organism.

Datorită proprietăților estrogenice, semințele de in reduc riscul de osteoporoză. De asemenea, ajută femeile în păstrarea unei menstruații regulate.

În dietele pentru slăbit foarte multe persoane renuntă complet la grăsimi. Medicii însă spun că practica este incorectă, deoarece organismul are nevoie de grăsime că să poată funcționa în mod optim. Semințele de in oferă un avantaj în sensul acesta pentru că au în compoziție o mare cantitate de acizi grași.

Dacă semințele de in sunt măcinate sunt mai bune. Astfel,ele sunt mai ușor de asimilat și se păstrează avantajele terapeutice.

Contraindicații ale semințelor de in

Ca orice alt aliment, semințele de in au contraindicații și, în principal acestea se referă la consumul în exces. Așadar, potrivit specialiștilor, nu ar trebui depășită doza zilnică recomandată de semințe de in, adică aproximativ 3 linguri pentru un adult sănătos. De asemenea, este foarte important de menționat că semințele de in pot reduce absorbția unor medicamente pentru anticoagulante, antidiabetice sau chiar anticoncepționale. În cazul în care urmați un tratament cu un medicament din aceste grupe, este recomandat să cereți sfatul medicului înainte de a consuma semințele de in.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.