Sute de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie a infecţiei COVID-19

398


Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

10 Sep. 2020 / 14:07


Sute de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie a infecţiei COVID-19

În timp ce secţiile de terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19 din întreaga ţară sunt pline, mulţi moldoveni continuă să ignore măsurile de protecţie. De la începutul lunii au fost aplicate peste 420 de amenzi pentru nerespectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului. Inspectorii au stabilit că cea mai frecventă abatere este nepurtarea măştii de protecţie în transportul public, atât de călători, cât şi de şoferi, informează Moldova 1.

„Pe parcursul săptămânii precedente, din cele 176 de obiective supuse verificării, abateri au fost atestate la 16 instituţii, inclusiv şapte de învăţământ, patru obiective de comerţ, trei frizerii, o instituţie medicală şi un obiectiv de producere”, susţine Vasile Guştiuc, director interimar la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică.

„Controalele au fost finalizate cu 12 unităţi în care s-au depistat abateri. Pe domeniul siguranţei alimentelor au fost verificate 168 de unităţi, dintre care 12 s-au finalizat cu neconformităţi, pe domeniul fito-sanitar – 14, respectiv, două din ele cu neconformităţi”, a declarat Igor Vîlcu, director Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor.

„În trasport public, conducătorii auto, dar şi pasagerii nu sunt conştienţi de pericolelele virusului, nu poartă mască de protecţie, care este obligatorie. Situaţie similară a fost constatată şi la efectuarea curselor internaţionale”, a menţionat Sergiu Baltaga, director Agenţia Naţională Transport Auto.

Amintim că starea de urgenţă în sănătate publică a fost prelungită până în 15 septembrie.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.