Târgurile şcolare vor fi deschise până pe 6 septembrie

40


Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

30 Aug. 2020 / 12:54


Târgurile şcolare vor fi deschise până pe 6 septembrie

Dacă anii trecuţi era forfotă mare la târgurile şcolare din capitală, în acest an pandemia de Coronavirus a dat peste cap planurile comercianţilor. Chiar dacă e zi de weekend, puteai număra astăzi pe degete cumpărătorii care spun că se limitează la strictul necesar şi nu vor mai scoate din buzunar atâţia bani ca în anii precedenţi. Târgurile au fost amenajate în fiecare sector din capitală şi vor fi deschise până pe 6 septembrie, relatează Moldova 1.

Alina Gerbaş a venit tocmai din Teleneşti pentru a procura rechizite şi haine de şcoală băiatului său, care va învăţa, de la 1 septembrie, în clasa a şasea. Femeia spune că deşi preţurile au rămas neschimbate comparativ cu anul precedent, bugetul familiei i-a fost afectat de pandemia de Coronavirus.

Şi surorile Otilia şi Gabriela au venit împreună cu părinţii din Rezina pentru a face cumpărături. Otilia va pleca anul acesta pentru prima dată la şcoală, iar Gabriela este deja în clasa a şasea.

Comercianţii spun că vânzările sunt modeste în acest an, chiar dacă preţurile au scăzut.

„Preţurile sunt tot acelea, sunt chiar şi mai mici, sunt la reducere, lumea nu are bani, cumpără doar strictul necesar. Lumea cumpără doar strictul necesar”. „Se cumpără mai puţin pentru că lumea se teme că iar se vor închide şcolile”, spun comercianaţii.

Târgurile şcolare sunt organizate în sectoarele Centru, Botanica, Râşcani, Buiucani şi Ciocana. De la 1 septembrie, 900 de şcoli ar urma să-şi reia activitatea. În 120 dintre acestea elevii vor învăţa în mai multe schimburi.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.