Termenul limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul curent este 27 decembrie

0


Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a finalizat procesul de înmânare a avizelor de plată pentru contribuabilii care au obligația să achite impozitul pe avere. Astfel, contribuabilii care au fost identificați la situația din 1 noiembrie 2021 în calitate de subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere, au fost informați despre suma impozitului pe avere ce urmează a fi achitată, prin intermediul avizelor de plată, transmite MOLDPRES.

Potrivit Codului fiscal, termenul de achitare a impozitului pe avere este până la data de 25 decembrie a anului de gestiune. Deoarece în acest an 25 decembrie este zi de odihnă, termenul-limită de achitare a impozitului respectiv se consideră 27 decembrie.

Totodată, în cazul în care contribuabilul nu a recepționat avizul de plată la impozitul pe avere, acesta urmează să se adreseze subdiviziunii Serviciului Fiscal de Stat în raza căreia se deservește. Achitarea impozitului pe avere poate fi efectuată on-line, prin intermediul Serviciului guvernamental de plăţi electronice Mpay.

„În cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat până la data de 27 decembrie 2021, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica majorarea de întârziere (penalitatea) în mărime de 0,0219 % per zi”, indică SFS.

Impozitul pe avere se aplică asupra bunurilor imobiliare cu destinație locativă şi căsuțelor de vacanță (cu excepția terenurilor) a căror totalitate întruneşte cumulativ următoarele condiții: valoarea estimată totală constituie 1,5 milioane lei şi mai mult; suprafața totală constituie 120 m2 şi mai mult.

Pentru informații suplimentare, instituţia îndeamnă să fie contactat Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525 (apel gratuit).

Foto: SFS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.