Țigări de peste 1 milion de lei au fost depistate de vameși într-un camion cu nisip

0


Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Circa 2 milioane de țigarete, în valoare de 1 milion de lei, au fost depistate de vameși într-un camion cu nisip, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, tentativa de transportare ilicită a produselor din tutun a fost stopată la postul vamal intern de control „Hârbovăț”, ieri, în jurul orei 21.00. Actele de însoțire indicau că autovehiculul transporta nisip pentru construcții, în cantitate de 24 de tone.

În cadrul controlului de specialitate, angajații vamali au depistat sub un strat de nisip de aproximativ 30 cm, 190 de cutii din hârtie presată, în care se aflau în total 1 900 000 de țigarete de marca „Ashima”. Aceasta reprezintă cea mai mare captură realizată de Serviciul Vamal în ultimii patru ani.

Potrivit informațiilor preliminare, valoarea produselor din tutun pe piața neagră a Republicii Moldova se estimează la peste 1 milion de lei.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal. Dacă va fi găsit vinovat, șoferul camionului riscă închisoare de la 4 la 10 ani.

Foto: Serviciul Vamal

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.