Tinerii, afectaţi de pandemia de Coronavirus

48


Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

13 Sep. 2020 / 12:08


Tinerii, afectaţi de pandemia de Coronavirus

De la copii până la vârstnici, pandemia de Coronavirus a afectat modul de viaţă a fiecăruia dintre noi. Potrivit unui studiu realizat în România, criza sanitară a dat peste cap şi planurile tinerilor. Dacă până acum jumătate de an mulţi dintre aceştia erau obişnuiţi cu viaţa de noapte, petreceri şi distracţie, atunci în perioada stării de urgenţă, tinerii au devenit conştiincioşi şi au renunţat, în mare parte, la aceste mici plăceri. Situaţia este similară şi în ţara noastră, întrucât pandemia le-a afectat buzunarele, iar acum tinerii îşi planifică mai atent cheltuielile şi învaţă să gestioneze corect banii, relatează Moldova 1.

Tinerii spun că în această perioadă de pandemie au fost nevoiţi să se abţină de la mai multe lucruri cu care erau obişnuiţi înainte ca virusul să facă ravagii în întreaga lume.

„Cumpărăm lucrurile de care avem nevoie, mai puţin ieşim prin localuri, restaurante”. „Desigur că am avut unele probleme, am avut mai multe credite, pe care şi acum îmi este greu să le închid. În această perioada a trebuit să ne abţinem de la mai multe lucruri cu care ne-am obişnuit, însă mergem înainte”. „A trebuit să ne amânăm vacanţa în acest an, iar acei bani care au fost planificaţi pentru a călători îi folosim cu alte scopuri”, spun tinerii.

Potrivit psihologilor, această schimbare de mentalitate în rândul tinerilor este provocată de faptul că persistă frica de a se infecta şi de a molipsi şi pe cineva din jur.

„În primul rând, înainte de pandemie tinerii aveau mai multe posibilităţi să îşi planifice viaţa şi resursele financiare. Le era mult mai uşor. Odată cu pandemia, a apărut şi frica pentru viitor, întrucât nu cunoaştem ce va fi mâine. Acest lucru a determinat tinerii să se gândească şi la ziua de mâine, dacă vor avea bani, job, dar şi ce va fi în cazul în care se infectează cineva din familie”, spune psihologul Mihaela Roşca.

Potrivit studiului realizat peste Prut, în această perioadă tinerii au renunţat, în mare parte, la călătorii, echipamente sportive, produse IT şi gadgeturi, dar şi la mâncarea comandată de pe platformele de livrare, îndreptându-şi atenţia cu prioritate către produse sanitare şi de igienă personală.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.