Transportatorii moldoveni vor putea livra în continuare mărfurile în Federația Rusă

39


Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Transportatorii moldoveni vor putea să utilizeze înainte de termenul stabilit cota de autorizații pentru transportul de mărfuri în Federația Rusă, care urma să fie eliberată din 1 octombrie 2020, informează MOLDPRES.

Astfel, transportatorii moldoveni vor putea utiliza din luna septembrie 4000 de autorizații, care erau planificate pentru trimestrul IV al anului 2020.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în anul curent, Republica Moldova urma să utilizeze 16000 de autorizații, 8000 în primul semestru și câte 4000 pentru ultimele două trimestre.

Însă la sfârșitul lunii mai, cota de 8000 de autorizații în transportul de mărfuri acordată de Federația Rusă pentru prima jumătate a anului curent era deja epuizată, astfel transportatorii riscau să nu mai poată livra mărfurile pe piața rusă.

În urma mai multor demersuri efectuate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, autoritățile ruse au acceptat eliberarea anticipată a autorizațiilor de mărfuri.

Cota de autorizații pentru transportul internațional de mărfuri în Rusia este negociată anual între Republica Moldova și Federația Rusă în cadrul ședințelor Comisiilor mixte din domeniu. În ultimul an, autoritățile de la Moscova au majorat numărul de autorizații. Dacă în 2019 cota a fost de 15000 de autorizații, pentru anul 2020 cota este de 16000.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.