Transportatorii vor putea utiliza autorizaţiile pentru transportul de mărfuri în Rusia din luna septembrie

45


Potrivit înţelegerilor din cadrul şedinţei Comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internaţional din 6 noiembrie 2019, în anul curent Republica Moldova urmează să utilizeze 16 000 de autorizaţii, 8 000 în primul semestru şi câte 4 000 pentru ultimele două trimestre. Însă la sfârşitul lunii mai, cota de 8 000 de autorizaţii în transportul de mărfuri acordată de Federaţia Rusă pentru prima jumătate a anului curent era deja epuizată, astfel transportatorii riscau să nu mai poată livra mărfurile pe piaţa rusă.

În urma mai multor demersuri efectuate de Ministerul Economiei şi Infrastructurii, omologii din Federaţia Rusă au acceptat eliberarea anticipată a autorizaţiilor de mărfuri.

Cota de autorizaţii pentru transportul internaţional de mărfuri în Federaţia Rusă este negociată anual între Republica Moldova şi Federaţia Rusă în cadrul şedinţelor Comisiilor mixte din domeniu. În ultimul an, autorităţile de la Moscova au majorat numărul de autorizaţii. Dacă în 2019 cota a fost de 15 000 de autorizaţii, pentru anul 2020 cota este de 16 000.

Menţionăm că, în primul semestrul al anului 2020, transportul de mărfuri bilateral a fost de circa 357 mii de tone.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.