Un copil de cinci ani, diagnosticat cu o maladie rară

52


Atunci când îl vezi pe stradă, nici nu îţi dau seama că micuţul Matei suferă de o maladie rară. Băiatul însă nu se poate bucura de o copilărie şi nu a mers niciodată la grădiniţă sau la un spectacol din cauza imunităţii scăzute provocate de boală. Despre asta a povestit mama băiatului, Ludmila Robul. 

„Matei, spre deosebire de alţi copilaşi, nu a putut să se bucure de toate momentele copilăreşti, cum ar fi să frecventeze grădiniţa sau să participe la un matineu. Situaţia noastră a început încă de când Matei avea doar trei luni, atunci când a fost internat la spital, în secţia de reanimare, într-o stare foarte gravă”, a povestit mama.

Când a fost diagnosticat, Matei a trebuit să urmeze un tratament complicat. O perioadă a fost chiar şi intubat, întrucât boala îi provoacă hemoragii şi infecţii, iar tot corpul îi este acoperit de vânătăi. Astfel, de fiecare dată când mama îi spune că trebuie să meargă la medic, micuţul mereu se opune. Mai mult de atât, din cauza bolii sale, Matei are deficienţe de vorbire şi trebuie să respecte o dietă foarte strictă. 

Acum însă o altă năpastă a dat peste Matei. Chiar de ziua sa de naştere, mama băiatului a fost contactată de medici, care i-au spus că fiul său a fost diagnosticat şi cu cancer al sistemului limfatic. În prezent, singura soluţia să aibă o viaţă normală este un transplant de măduvă osoasă, operaţie care însă se face în afara ţării şi este foarte costisitoare.

Pentru a-l salva pe Matei, este nevoie de o intervenţie chirurgicală, care costă 250 de mii de euro, bani pe care familia micuţului nu îi are. Dacă doriţi să-i oferiţi lui Matei şansa de a avea o copilărie fericită, puteţi apela la numărul de telefon al mamei: 069 289 046.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.