vineri, ianuarie 28, 2022
Acasă Politică „Un fel de răzmeriță țâfnoasă acompaniată de insinuări”, Filat critică reacția PAS...

„Un fel de răzmeriță țâfnoasă acompaniată de insinuări”, Filat critică reacția PAS la propunerea PLDM de a crea un bloc electoral

36


Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova critică într-o postare pe pagina sa facebook modul în care PAS a reacționat la invitația sa pentru un dialog între partide. Filat cataloghează reacția PAS ca fiind „fudulă acompaniată de insinuări”. În schimb, liderul PLDM apreciază felul în care cei din Platforma DA a perceput mesajul și răspunsul lor.

„Printre multele definiții date politicii este și cea care o prezintă ca fiind arta posibilului, a compromisului, formând în urma acestora o armonie a contrariilor în interes public. Aceasta a fost și speranța PLDM când, în urma consultărilor cu toate organizațiile teritoriale, dar și a recomandărilor colegilor noștri din PPE, am invitat PAS și PPDA să inițiem un dialog în vederea identificării unei soluții comune pentru alegerile prezidențiale și parlamentare.

„Din păcate, reacția PAS a fost un fel de răzmeriță țâfnoasă și fudulă acompaniată de insinuări și atacuri la persoană executate prin tot felul de elemente interpuse”, menționează Vlad Filat în postare.

Adăugând următoarele, „de dragul adevărului trebuie făcute câteva precizări pe care, poate, comunicatele noastre nu le-au evidențiat suficient de clar: − PLDM a făcut invitația la dialog ca urmare a deciziei Biroului Permanent Central, la care au participat toți președinții organizațiilor teritoriale. − PLDM nu a condiționat în nici un fel dialogul și gestul nostru a fost o mână întinsă în perspectiva bătăliilor electorale care urmează. − Apreciez sincer înțelepciunea politică a celor din PPDA, care deși nu au răspuns direct invitației la dialog, au demonstrat corectitudine (mă refer la poziția oficială a PPDA)”.

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova a mai vorbit de statul de drept și se oferă drept exemplu ca cel care a trecut prin toate neajunsurile din justiției din Republica Moldova. Accentuând faptul că a fost victimă a fostului președinte al Partidului Democrat.

„Cât privește atacurile împotriva mea, aș vrea să reamintesc «acuzatorilor mei» că începând cu demiterea Guvernului pe care l-am condus (05 martie 2013), atât eu cât și PLDM am fost supuși unui proces de anihilare inclusiv prin intermediul fake news-urilor”.

Precizând că „cei care pretind că își doresc un stat de drept ar trebui să nu uite de modul în care am fost reținut, arestat și condamnat, precum și de scopul urmărit prin încarcerarea mea. Nu cred că este cineva în țara asta care nu cunoaște că am fost băgat în pușcărie de Plahotniuc, că nu am avut parte de un proces echitabil, ci de o execuție publică, în care mi-au fost încălcate toate drepturile fundamentale”.

Fostul prim-ministru menționează că speră la un triumf din partea adevărului. „În acest sens, reamintesc celor care se grăbesc în a da aprecieri blamabile, că cele două cereri depuse de mine la CtEDO au fost comunicate guvernului Republicii Moldova, iar adevărul va triumfa doar într-un act de justiție veritabil. Măcar de dragul teoriei statului de drept.”

„Atât eu cât și partidul cu care am obținut regimul liberalizat de vize, am dat jos sârma ghimpată de pe Prut, am conferit valența firească relațiilor Republicii Moldova cu România, am demarat interconectarea energetică cu România, inclusiv construcția gazoductului Iași – Ungheni – Chișinău. Am racordat efectiv Republica Moldova la Uniunea Europeană prin semnarea Acordului de Asociere și Liber Schimb cu UE și am pus Chișinăul pe harta intereselor euro-atlantice; Noi, putem fi loviți, înfrânți, putem fi distruși, dar niciodată nu vom fi subordonați cuiva. Nici eu și nici colegii mei nu am fost și nu suntem cuiva datori sau subordonați. Alții ne sunt datori, dar asta este o altă temă. Singurii judecători ai mei și ai PLDM sunt cetățenii și lor le vom da socoteală cu bunele și neîmplinirile noastre”, a conchis Vlad Filat.

Amintim că Vlad Filat a fost reales președintele PLDM în data de 16 august.

Iar anterior a fost eliberat înainte de termen după ce a fost condamnat în anul 2016 la nouă ani de închisoare pentru abuz de putere și deținut la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.