Un inspector vamal a admis incompatibilitate de funcţii

40


Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

08 Sep. 2020 / 10:12


Un inspector vamal a admis incompatibilitate de funcţii

Un act de constatare privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către un inspector din cadrul Serviciului Vamal a fost emis de către Autoritatea Naţională de Integritate (ANI).

În baza unei sesizări, inspectorul de integritate a iniţiat procedura de control pe numele acestuia, în cadrul căruia s-a stabilit că subiectul vizat a deţinut, simultan şi contrar legislaţiei, funcţia de inspector principal în cadrul Serviciului Vamal şi calitate de cofondator cu cota parte de 30% în capitalul social dintr-o firmă care activează în domeniul comerţului.

Inspectorul vamal ar fi admis această stare de incompatibilitate, începând cu 2011 şi până în prezent, fără a întreprinde vreo acţiune de soluţionare a aceastei neconformităţi, în termenul stabilit de legislaţie, prin transmiterea în administrare fiduciară unei alte persoane cele 30% de cotă-parte din firmă.

În cadrul controlului iniţiat, fiindu-i acordat dreptul de a-şi expune opinia, inspectorul vamal nu a putut argumenta cu probe concludente motivul pentru care nu a acţionat pentru a-şi soluţiona starea de incompatibilitate admisă.

Astfel, inspectorul de integritate a considerat că inacţiunile funcţionarului vamal constituie temei pentru a sesiza Serviciul Vamal în vederea iniţierii procedurii de încetare a raporturilor de muncă. Acest fapt urmează să se întâmple doar dacă actul de constatare emis va rămâne definitiv.

La fel, în privinţa inspectorului vamal se va aplica interdicţia de a exercita o funcţie publică pentru o perioadă de trei ani, inclusiv includerea acestuia în Registrul interdicţiilor.

Inspectorul vamal are dreptul de a contesta în instanţa de judecată actul emis de ANI.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.