Un tânăr va alerga 1.150 km ca să strângă fonduri pentru a salva viaţa unui copil

72


Sursa imaginii: diez.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

10 Sep. 2020 / 13:02


Un tânăr va alerga 1.150 km ca să strângă fonduri pentru a salva viaţa unui copil

Va alerga circa 1.150 de kilometri pentu a o ajuta pe Alexandra, o fetiţă de doar un anişor care suferă de amiotrofie spinală. Petru Ciobanu, un tânăr de 28 de ani, îşi propune să facă înconjurul ţării, în speranţa că oamenii vor fi impresionaţi de gestul său şi vor dona bani, relatează Moldova 1.

Startul maratonului va fi dat la vama Leuşeni şi va dura circa 14 zile. Pe tot traseul, Petru va fi însoţit de un prieten care va merge alături de el cu maşina, pentru a-l ajuta. Tânărul planifică să alerge circa 90 de kilometri zilnic.

„Mi-a venit această idee în timpul unei alergări propriu-zise de antrenament. Atunci m-am gândit să fac o alergare de la nord la sud sau de la sud la nord, dar în lumea ultra maratonului asta nu este o încercare destul de grea. Acum am început un ciclu de 14 zile de antrenamente, care reprezintă undeva 20 de procente din stresul fizic pe care am să-l suport. Au fost mai întâi câte zece kilometri, şapte zile, după asta am trecut la 21 kilometri şapte zile continuu”, a relatat Petru Ciobanu, sportiv.

În viaţa de zi cu zi, Petru este masterand la o universitate din Bruxelles.

„Despre cazul Alexandrei am aflat din cadrul sureslor social media şi de la sora mea, care deseori contribuie la astfel de cazuri. După acea am citit mai multe detalii despre cazul ei şi am decis ca în timpul alergării mele să reprezint cazul Alexei. Am discutat cu părinţii ei, care au fost de acord să îi reprezint cazul şi să organizăm colectarea de donaţii pentru a o ajuta”, a povestit sportivul.

Alexandra suferă de o formă rară de amitrofie spinală, boală cu care a fost diagnosticată în primele luni de viaţă. Acum micuţa are nevoie de un vaccin care costă peste două milioane de dolari, iar tratamentul nu poate fi efectuat la noi în ţară, astfel că Alexandra va trebui să meargă într-o clinică din Franţa. Intervenţia medicală trebuie făcută până copilul va împlini doi anişori.

„Aceasta este fiica mea, Alexa, de doar 11 luni care duce pe umerii săi firavi un diagnostic mult prea crunt, amiotrofie musculară spinală. Toţi copii au loc sub soare, însă ca să trăiască, Alexandra trebuie să plătească cel mai scump tratament din lume, 2.1 milioane de dolari. Timpul trece nemilos în defavoare ei de aceea vă rog din toată inima să ne ajutaţi”, a spus Virginia Vîntu, mama Alexandrei.

Părinţii Alexandrei au reuşit să strângă până acum aporoximativ 760 de mii de euro, iar pentru a-i oferi o şansă la viaţă o puteţi contacta pe mama fetiţei, Virginia Vîntu, la numărul de telefon 069994470. De asemenea, îl puteţi contacta şi pe maratonistul Petru Ciobanu, la numărul 061025624.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.