UNICEF a livrat în R. Moldova zece concentratoare de oxigen

45


Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. UNICEF a livrat Republicii Moldova zece concentratoare de oxigen în valoare de 131377 mii de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă a instituției, dispozitivele pot fi utilizate atât pentru maturi, cât și pentru copii. Astfel, câteva dintre le vor fi utilizare în secțiile de copii.

”Aceste dispozitive sunt utilizate pe scară largă în terapia intensivă a pacienților cu COVID-19, în special în instituțiile medicale care nu au rețele de inginerie pentru oxigen în terapie intensivă. Prima funcție este de a ventila și separa oxigenul pur din atmosferă pentru a facilita procedurile de terapie intensivă”, a declarat Mihail Ciocanu, directorul Institutului de Medicină de Urgentă.

„Într-o instituție obișnuită, aproximativ 20-30% dintre pacienții cu COVID-19 au nevoie de oxigenare. Un astfel de dispozitiv poate fi utilizat la patru pacienți timp de o lună, iar într-un an mai mult de 50-60 de pacienți pot fi tratați cu acest dispozitiv. Din numărul total de pacienți infectați din Republica Moldova, aproximativ 14% sunt copii și mamele care au grijă de copii, ceea ce înseamnă că o mare parte dintre ei vor avea nevoie de aceste dispozitive”, a adăugat Ciocanu.

„UNICEF sprijină autoritățile din domeniul sănătății în răspunsul lor la Covid-19, inclusiv prin furnizarea de materiale și echipamente medicale esențiale”, a declarat Desiree Jongsma.

În lunile următoare, UNICEF va continua să furnizeze echipamente de protecție pentru lucrătorii din prima linie din domeniul sănătății.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.