vineri, septembrie 24, 2021
Acasă Educație UTM a lansat biblioteca online cu peste 1 000 de ore didactice...

UTM a lansat biblioteca online cu peste 1 000 de ore didactice pentru studenții din anul I

41


E 1 septembrie – un nou început de an academic, de noi trăiri pentru toți cei care pentru prima dată pășesc pragul școlii, al facultății, universității. Un început mai altfel decât până acum, marcat de noile provocări impuse de pandemia de COVID-19, dar la fel de special și fervent, cu bucuria și speranța de a fi pentru noi toți de bun augur.

Invitând în fața ecranelor studenții proaspăt înmatriculați și pe colegii lor din cursurile superioare, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan, le adresează tradiționalul salut de bun venit la studii, dar și îndemnul de a-și manifesta cu ardoare interesul și curiozitatea pentru cunoaștere.

„La Universitatea Tehnică a Moldovei ne-am dorit și am făcut tot posibilul ca 1 septembrie curent să aibă într-adevăr semnificația unui nou început și a unor noi perspective. Spațiile de studii, renovate și echipate în stil modern, sunt pregătite să transmită de la distanță spiritul și importanța însușirii temeinice de noi cunoștințe. În pofida faptului că în sălile de curs sunt prezenți doar profesorii și echipele de filmare, studenții sunt așteptați de cealaltă parte a ecranelor/monitoarelor, pentru care am pregătit o vastă bibliotecă online cu peste 1 000 de ore de prelegeri, lecții practice și lucrări de laborator în format video la șase discipline de bază ale UTM: matematică, fizică, chimie, mecanică, programare, desenul tehnic. Acestea vor fi transmise live conform orarului de studii stabilit la facultăți, având menirea de a facilita accesul non-stop al studenților la studii. Iar pentru ca doritorii să poată reveni și revedea înregistrările lecțiilor video, acestea vor fi stocate pe platforma unică lectii.utm.md, lansată astăzi, 1 septembrie 2020. Înregistrările pot fi accesate la distanță, din orice colț al lumii, la orice oră, atât în limba română, cât și în rusă. Tot ce trebuie să faci este să deschizi portalul, să alegi rubrica cursuri, subiectele dorite și… să înveți.”

De partea cealaltă, mai puțin vizibilă, dar de o importanță incomensurabilă, se află sprijinul nemijlocit al prorectorului Dinu Țurcanu și al echipei DTIC – Direcția Tehnologia Informației și Comunicații (șef direcție – Vasile Chetroi), care, pe parcursul a câtorva luni, au facilitat înregistrarea și prelucrarea materialelor didactice video.

Savurând bucuria și motivația incredibilă pe care studenții UTM o manifestă plenar față de procesul de studii, ne bucurăm de un debut promițător al noului anului academic 2020/2021.

Pe drept cuvânt, „nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”!


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.