Venezuela caută voluntari pentru testarea vaccinului anti-COVID al Rusiei

45


Guvernul venezuelean, care a primit milioane de dolari împrumut de la Rusia, a declarat că ar fi dispus să ia parte la studiile clinice.

„În următoarele zile vom chema voluntari pentru a fi vaccinați”, a anunțat, duminică, președintele Maduro.

Declarația lui Maduro indică faptul că Venezuela nu are încă voluntarii promiși, sugerând că ministrul Sănătății, Carlos Alvarado, a exagerat atunci când a anunțat, în urmă cu 10 zile, că țara sa a oferit Rusiei „500 de voluntari să participe la testele de vaccinare”.

Alvarado, a mai declarat la postul naţional de televiziune că există „voinţa deplină” din parte autorităţilor ruse de a examina posibilitatea ca vaccinul rus, numit Sputnik V, să fie produs şi testat în Venezuela.

Rusia este unul din principalii aliaţi ai Venezuelei cu care întreţine relaţii strânse din perioada preşedinţiei lui Hugo Chavez (1999-2013), predecesor şi mentor al lui Nicolas Maduro.

Pe 11 august, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia a dezvoltat în premieră mondială un vaccin eficient împotriva coronavirusului. Anunţul a fost primit cu scepticism de numeroşi responsabili occidentali. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat un apel la prudenţă şi a subliniat că pentru omologarea vaccinului sunt necesare proceduri riguroase.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.