Veste bună! Modovenii ar putea plăti mai puțin pentru gazul natural din luna septembrie

47


”Sunt premise pentru ieftinirea gazelor naturale. Moldovagaz a inițiat procedura de ajustare a tarifelor”. Despre asta a anunțat președintele țării, Igor Dodon, care s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului de Administraţie a Moldovagaz, Vadim Ceban.

Cei doi au mai discutat despre inițierea negocierilor cu concernul rus Gazprom privind semnarea unui contract de trei ani pentru livrarea carburanților în țara noastră.

 

Un alt subiect a vizat ajustarea programului de investiții și de gazificare a unor localități din ţară în acest an. Potrivit lui Igor Dodon, este vorba despre necesitatea de a majora cu 34 de milioane de lei suma planificată, adică de la 18 până la 52 de milioane de lei.

 

Cei doi au mai vorbit despre datoriile pentru gazele naturale, inclusiv ale regiunii transnistrene, dar și despre implementarea celui de-al treilea pachet energetic al Uniunii Europene. Anterior, Moldovagaz a anunţat că preţul de achiziţie a gazelor naturale ruseşti în trimestrul IV va fi de 114 dolari pentru o mie de metri cubi, sau cu aproximativ 20 de dolari mai mic faţă de preţul de import în trimestrul III. 

 

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.