Veste Bună! Moldovenii care lucrează în Grecia vor primi pensii din partea statului elen

1Finanţe
10 Septembrie 2021, ora 05:45


Cetățenii moldoveni care sunt stabiliți în Grecia vor beneficia de pensii din partea statului elen. La Chișinău a fost semnat Acordul în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă și Aranjamentul administrativ pentru aplicarea Acordului. Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei ministrului elen al afacerilor externe Nikos Dendias, transmite IPN.

Documentul, semnat din partea Republicii Moldova de ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, le va permite moldovenilor din Grecia să-și asigure pensii în baza stagiului de muncă acumulat pe teritoriul elen în condițiile acordului semnat.


În cadrul unei conferințe de presă comună, șeful diplomației din Republica Moldova a remarcat conexiunea de sute de ani dintre Moldova și Grecia prin paginile Etheriei, care s-au scris și la Chișinău.


„Aceasta este o bună platformă pentru intensificarea relațiilor în prezent”, a specificat Nicu Popescu, atât pe palierul relațiilor bilaterale, cât și în cadrul UE.


Acesta a remarcat sprijinul efortului de integrare europeană pe care Athena îl acordă Republicii Moldova pe multiple planuri. Totodată, el a anunțat despre pregătirea unei înțelegeri bilaterale, care va permite conversiunea permiselor de conducere, ceea ce, la fel va fi în beneficiul cetățenilor.

Copyright © 2006 – 2021 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram


blog comments powered by

Actualitate
9 Septembrie 2021, ora: 17:22

Scandal în Rada Supremă din Ucraina. Un deputat din partidul lui Zelenski la scos cu forța de la tribună pe unul dintre deputații opoziției

Un scandal uriaș s-a produs astăzi, 9 septembrie, în Rada Supremă a Ucrainei. Legiuitorii ucraineni au decis să aplice forța la ședința difuzată live pe mai multe canale TV din țară chiar și în mediul online.


(
)

Citeşte tot articolul

Actualitate
9 Septembrie 2021, ora: 16:59

Pacienții cu boli cronice le cer politicienilor să lase „mascarada politică” și să se dedice adevăratelor probleme ale țării

Pacienții cu boli cronice le cer politicienilor să lase „mascarada politică” și să se dedice adevăratelor probleme ale țării. Ei atrag atenția că actuala criză politică, prelungită, nu face decât să agraveze situația dificilă din domeniul sănătății, transmite…Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.