Veste bună! Transportatorii moldoveni vor putea utiliza cota de autorizații la transportul de mărfuri în Rusia înainte de termenul stabilit

62


Transportatorii moldoveni vor putea utiliza cota de autorizații înainte de termenul stabilit, care urma să fie eliberată din 1 octombrie 2020. Decizia a fost luată în rezultatul discuțiilor purtate de Ministerul Economiei și Infrastructurii cu reprezentanții Ministerului Transporturilor din Federația Rusă.

Astfel, transportatorii moldoveni vor putea utiliza din luna septembrie acele 4 000 de autorizații planificate pentru trimestrul IV a anului 2020.

Potrivit înțelegerilor din cadrul ședinței Comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internațional din 6 noiembrie 2019, în anul curent Republica Moldova urmează să utilizeze 16 000 de autorizații, 8 000 în primul semestru și câte 4 000 pentru ultimele două trimestre.

Însă la sfârșitul lunii mai, cota de 8 000 de autorizații în transportul de mărfuri acordată de Federația Rusă pentru prima jumătate a anului curent era deja epuizată, astfel transportatorii riscau să nu mai poată livra mărfurile pe piața rusă.

În urma mai multor demersuri efectuate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, omologii din Federația Rusă au acceptat eliberarea anticipată a autorizațiilor de mărfuri.

Cota de autorizații pentru transportul internațional de mărfuri în Federația Rusă este negociată anual între Republica Moldova și Federația Rusă în cadrul ședințelor Comisiilor mixte din domeniu. În ultimul an, autoritățile de la Moscova au majorat numărul de autorizații. Dacă în 2019 cota a fost de 15 000 de autorizații, pentru anul 2020 cota este de 16 000.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Economiei și Infrastructurii, în primul semestrul al anului 2020, transportul de mărfuri bilateral a fost de circa 357 mii de tone.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.