Vești de la pompă! Benzina și motorina s-ar putea scumpi în următoarele zile

0


În următoarele trei zile, benzina și motorina s-ar putea scumpi.
Potrivit prețurilor plafon calculate de ANRE pentru zilele de weekend și pentru luni, un litru de benzină A 95 poate costa cel mult 20 de lei și 23 de bani, iar un litru de motorină poate ajunge până la 16 lei și 42 de bani.

Astăzi, benzina costă cel mult 20 de lei și 7 bani litrul, iar motorina – 16 lei și 27 de bani.
Unele rețele de benzinării au majorat prețurile în medie cu 30 de bani față ieri, iar altele altele le-au micșorat, pentru a nu depăși prețurile de referință.
S-a scumpit și gazul lichefiat.
Prețul unui litru este mai mare față de ieri cu până la 60 de bani.
Autoritatea de reglementare a explicat că a stabilit prețuri mai mari pentru următoarele zile din cauza majorării prețului mediu de tranzacționare la bursele petroliere internaționale.
Într-o singură zi, cotațiile Platts au crescut cu 36,75 de dolari pentru o tonă de benzină și cu 22,25 de dolari pentru o tonă de motorină.
Agenția stabilește prețul maxim doar pentru benzină și motorină de tip standard din 1 septembrie, de când au intrat în vigoare noile modificări la legea privind produsele petroliere.
ANRE publică în fiecare zi, până la ora 12:00, prețurile plafon, iar benzinăriile trebuie să afișeze noile prețuri de la miezul nopții.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.