Vezi ce produs are o acțiune mai puternică decât antibioticele

96

În societatea modernă, antibioticele devin tratamentul principal pentru infecțiile virale, ceea ce agravează și mai mult problemele existente și cu timpul slăbește rezistența organismului la antibiotice.

Anual, studiile arată că peste 2 milioane de oameni devin rezistenți la antibiotice. Aceste date nu fac decât să ne spună că administrarea excesivă de antibiotice îi fac pe oameni mai vulnerabili la infecții și implicit mai bolnavi pe termen lung. Pe măsură ce această tendință de a prescrie antibiotice pe bandă rulantă crește, oamenii de știință se văd nevoiți să caute variante mai simple și mai bune. Cercetătorii de la Universitatea Salve Regina din Newport, Rode Island explică de ce mierea este unul din cele mai bune antibiotice naturale.

Concluziile studiilor arată că mierea luptă împotriva infecțiilor, împiedicând bacteriile să dezvolte rezistență la tratament. Întrucât este atât de puternică în distrugerea bacteriilor, mierea ar trebuie să fie tratamentul de bază pentru bolile infecțioase. Comparativ cu antibioticele, mierea atacă bacteria din diverse unghiuri și previne formarea bacteriilor rezistente. Antibioticele nu sunt atât de efective din cauza faptului că distrug bacteriile bune din corp, stimulează creșterea bacteriilor și dezvoltarea rezistenței acestora la tratament.

Cercetătorii au testat până acum activitatea antioxidantă a mierii de albine asupra a trei bacterii: E. coli, Stafilococcus aureus și Pseudomonas aeruginosa.

Beneficiile mierii:

 • Mierea are proprietăți antibacteriene și luptă împotriva infecțiilor;
 • Ajută la vindecarea rănilor si ulcerațiilor. Mierea combate înmulțirea bacteriilor și accelerează refacerea țesuturilor.
 • Proprietatea emolientă ajută la calmarea gâtului iritat și a tusei.
 • Îmbunătățește sistemul imunitar si ajută la ameliorarea simptomelor alergiilor. Mierea stimulează producția de anticorpi contribuind astfel la prevenireaa îmbolnăvirilor de orice tip și ajutând corpul să lupte cu organismele patogene.
 • Este un bun remediu în cazurile de dermatită atopică sau psoriaz. Cele mai vechi civilizații foloseau mierea petru a trata eczemele, arsurile.
 • Contribuie la sănătatea sistemului digestiv deoarece conține bacterii bune. Probioticele din mierea de albine ajuta la echilibrarea florei intestinale și la menținerea unui tranzit intestinal normal.
 • Conținutul ridicat de antioxidanți contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer și reduc bolile de inimă.

În industria cosmetică, mierea ajută la:

 • Ameliorarea acneei;
 • Curățarea tenului;
 • Hidratare – mierea are efect emolient și lasă pielea catifelată, ajutând la protejarea ei în sezonul rece;
 • Protejarea buzelor de efectele nocive ale vântului și frigului;
 • Hidratarea părului;
 • prevenirea ridurilor, datorita continutului ridicat de antioxidanti.

Contraindicațiile consumului în exces de miere

Mierea nu este recomandată persoanelor cu gastrită, ulcer gastric, ulcer duodenal sau tulburări hormonale.

Persoanele care suferă de alergie trebuie să evite consumul de miere, deoarece este periculos și s-ar putea să producă o reacție alergică gravă cum ar fi șocul anafilactic.

Doza zilnică de miere recomandată nu ar trebui să depășească 2-3 lingurițe. Mierea nu se adaugă în lichide fierbinți, deoarce își pierde unele proprietăți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.