Victor Chirilă explică de ce a refuzat funcția de Ambasador în Franța: „Această guvernare nu mă reprezintă”

55Politică
7 Septembrie 2020, ora 08:09


Victor Chirilă a explicat de ce a refuzat funcția de Ambasador în Franța. Potrivit acestuia, actuala guvernare nu îl reprezintă, iar funcția de ambasador nu ar trebui să fie un mijloc de rezolvare a problemelor personale.

 

Adesea sunt întrebat de ce am renunțat la funcția de Ambasador al R. Moldova în Franța…., am spus-o de mai multe ori și o repet și aici pentru a nu mai fi întrebat.


Pentru mine funcția de Ambasador înseamnă DEMNITATE, ea nu este un mijloc de a-mi rezolva problemele personale, ea nu este o funcție pentru a-mi etala importanța, ea nu este o funcție de dragul funcției…


Pentru mine funcția de Ambasador înseamnă Autoritate Morala în slujba statului, probitatea căreia e definită nu doar de experiența și calitățile tale personale, dar mai presus de orice de armonia/onestitatea între principiile/valorile tale personale și ale guvernarii care te-a ales să o reprezinți în statul respectiv.


Pe mine Dodon și guvernele sale nu ma reprezintă, iar valorile și principiile lor sunt contrare crezului meu, anume aceasta m-a determinat să renunț la funcția de Ambasador în Franța.


Nu exista Demnitate fără autoritate morala… Punct

 

Victor Chirilă

Copyright © 2006 – 2020 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram

loading…


blog comments powered by

Politică
7 Septembrie 2020, ora: 10:04

Erdogan, ca Mohammed al-II-lea. Film de propagandă provocator: După Sfânta Sofia urmează Ierusalimul?

Într-un videoclip hipermilitarizat și ultranaționalist, sultanul își prezintă Turcia „sa”, pregătită pentru noi cuceriri pe uscat și pe mare. După Sfânta Sofia, se pregătește să ia Ierusalimul?


(
)

Citeşte tot articolul

Internațional
7 Septembrie 2020, ora: 08:05

Analiză Forbes. De ce căzut Rusia în capcana americanilor deasupra Mării Negre

Pe 28 august, două aeronave ruseşti Su-27 au interceptat un bombardier strategic american ce survola spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Negre, stârnind un schimb dur de replici între Statele Unite şi Rusia. O analiză Forbes susţine, însă, că incidentul a fost o capcană…Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.