miercuri, ianuarie 26, 2022
Acasă Politică (video) Igor Dodon este candidatul PSRM la alegerile prezidențiale din această toamnă

(video) Igor Dodon este candidatul PSRM la alegerile prezidențiale din această toamnă

35


Partidul Socialist din Republica Moldova a decis cine va fi reprezentantul partidului la alegerile prezidențiale din această toamnă. Membrii PSRM l-au desemnat pe Igor Dodon candidat în cursa electorală.

Grupul de inițiativă privind înregistrarea candidatului la alegerile președintelui Republicii Moldova, condus de Vlad Batrîncea, a depus astăzi actele la Comisia Electorala Centrală.

„Vreau să anunț concetățenii că am luat decizia să particip la alegerile prezidențiale. Am făcut-o în urma susținerii din partea cetățenilor, cu ferma convingere că trebuie să continuăm acele inițiative din timpul primului mandat. Primul mandat a fost dificil; în prima parte am dat regimul oligarhic jos. Al doilea se referă la pandemie și seceta cu care Moldova nu s-a mai întâlnit. Acum, Moldova are loc de stabilitate și de continuare a inițiativelor bune, trebuie să fim atenți la politicienii iresponsabili care se lansează în campanie cu scopul de a se revanșa, care se află sub tutela forțelor străine, cu dublă cetățenie. Moldova are nevoie de un președinte care respectă valorile naționale, care are cetățenia unui singur stat. Sper mult să fie o campanie corectă, democratică. Poporul o să ne judece”, spune Igor Dodon.

Amintim că Igor Dodon a câștigat alegerile prezidențiale din 2016. Atunci, Igor Dodon s-a duelat cu Maia Sandu pentru această funcție și a acumulat 52,11 % dintre voturi. Acum, actualul președinte a depus pentru cel de-al doilea mandat.

Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie a început marți, 25 august. În această perioadă, Comisia Electorală Centrală coordonează activitatea tuturor organelor electorale în vederea pregătirii și desfășurării scrutinului. Echipa #diez a selectat candidații și candidatele care și-au confirmat candidatura sau despre care s-a vehiculat că ar putea candida.

Vedeți aici cine sunt politicienii din Moldova care deja și-au făcut cunoscută intenția de a candida la funcția de președinte.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.