miercuri, ianuarie 19, 2022
Acasă Social (video) Mandate de arestare pe numele medicilor-experţi, reţinuţi în dosarele gradelor de...

(video) Mandate de arestare pe numele medicilor-experţi, reţinuţi în dosarele gradelor de dizabilitate

48


Patru medici-experţi, reţinuţi de CNA în dosarele acordării gradelor de invaliditate contra cost, au primit mandate de arestare la demersul procurorilor anticorupţie. Instanţa de judecată a decis plasarea în arest a acestora pe diferite termen, cuprinse între 15 şi 30 de zile. Astfel, trei persoane urmează a fi plasate în Penitenciarul 13, iar una dintre ele – la domiciliu.

Alte două persoane se află în izolatorul CNA pe un termen de 72 de ore, urmând ca procurorii să ceară instanţei mandate de arestare pe numele lor. O persoană (intermediar) dintre cele șapte reţinute ieri, 18 august, a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei, colaborează cu ancheta şi este cercetată în stare de libertate.

Amintim că CNA şi procurorii anticorupţie au operat percheziţii în cadrul a peste 40 de cauze penale, pornite pe fapte de corupţie, comise de către angajaţi ai Consiliului Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă. Şapte medici-experţi şi intermediari au fost reţinuţi, iar în total, în jur de 20 de persoane, printre care medici-experţi şi intermediari, sunt suspectate de complicitate la schema de acordare contra mită a gradelor de dizabilitate.

Centrul Naţional Anticorupţie face un apel către cei care au avut de suferit de pe urma acţiunilor ilegale ale angajaţilor CNDDCM sau ale unor terţi să sune la linia naţională anticorupţie 0 800 55555 sau să depună denunţ oficial la sediul CNA.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.