vineri, ianuarie 28, 2022
Acasă Social (video) Nicolae Furtună, șeful ANSP: „COVID-ul a luat viaţa celor care şi...

(video) Nicolae Furtună, șeful ANSP: „COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară”

46


Șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova a declarat că persoanele care au decedat din cauza virusului de tip nou au fost o povară pentru ei înșiși și pentru cei din jur. 99 % din decesele înregistrate sunt persoane care au avut cel puţin o comorbitate, iar peste 70 % din decese sunt persoane care au avut cel puţin două comorbităţi, la aceasta face referire Nicolae Furtună.

„Patologia cardiovasculară predomină, persoanele cu diabet zaharat sunt vulnerabile, de când spunem noi că obezitatea este factor de risc pentru maladiile netransmisibile şi pentru alte maladii. În COVID, obezitatea a jucat un rol decisiv. Mai mult de 1/3 din persoanele care au decedat aveau diferit grad de obezitate. Din COVID trebuia să facem multe concluzii, inclusiv astea. Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur. Oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, cu patologii cardiovasculare. Acest lucru s-a întâmplat şi în Italia, şi în Franţa, din nefericire, şi în Republica Moldova”, a menționat Nicolae Furtună.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 40 055 de cazuri în Moldova. Totodată, 1 074 de persoane din țară au pierdut lupta cu virusul.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.