duminică, septembrie 19, 2021
Acasă Politică (video) PRO MOLDOVA cere adoptarea stării excepționale în agricultură și convocarea unei...

(video) PRO MOLDOVA cere adoptarea stării excepționale în agricultură și convocarea unei ședințe extraordinare a parlamentului

51


PRO MOLDOVA cere adoptarea stării excepționale în agricultură și implementarea imediată a măsurilor care vor asigura securitatea alimentară a țării. Grupul parlamentar a înregistrat un proiect de lege prin care insistă asupra necesității unui Fond anticriză de 2 miliarde de lei pentru susținerea agricultorilor.

„Am venit cu un plan de acțiuni pe care, credem că, guvernul poate să-l pună în aplicare în termen de 15 zile, precum și cu propuneri mai elaborate pentru a evita asemenea situații grave în viitor”, a declarat președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu.

Potrivit lui, sunt necesare compensații de cel puțin 6 000 de lei per hectar pentru a supraviețui acest an extrem. Guvernul trebuie să reevalueze cheltuielile bugetare și să direcționeze bani pentru un Fond anticriză. „Insistăm asupra necesității unui Fond anticriză de 2 miliarde de lei pentru susținerea agricultorilor. De asemenea, PRO MOLDOVA cere guvernului începerea imediată a consultărilor pentru reeșalonarea și/sau amânarea datoriilor față de instituțiile de creditare pentru agricultori, precum și identificarea fără întârziere a unei formule de amânare a plății impozitelor pentru anul acesta”, a declarat Vlad Cebotari, deputat PRO MOLDOVA.

Pe termen lung, în 60 de zile, PRO MOLDOVA urmează să elaboreze un nou Regulament pentru subvenții, actualul probându-și ineficiența ani de-a rândul. De asemenea, trebuie reglementată prin lege asigurarea obligatorie de stat pentru agricultori. PRO MOLDOVA propune instituirea unui impozit unic în agricultură.

PRO MOLDOVA cere convocarea unei ședințe extraordinare a parlamentului pentru examinarea situației din agricultură și pentru adoptarea măsurilor care se impun.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.