video | Protest în semn de solidaritate la Chișinău. „Rezistă, Belarus!”

44


„Rezistă, Belarus!” – acest mesaj a fost transmis astăzi, 13 august, în fața Ambasadei Republicii Belarus la Chișinău, în cadrul unui protest organizat de Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic.

În semn de solidaritate cu Platforma Națională din Belarus, cu privire la alegerile prezidențiale de pe 9 august și protestele violente, mai mulți oameni au transmis mesaje de susținere și au criticat situația politică din țara vizată.

„Suntem solidari cu oamenii de Belarus”; „Rușine, rușine”; „#SaveBelarus”; „Sperăm că organele de drept vor investiga în mod echitabil toate acțiunile și toată situația” – sunt câteva dintre mesajele celor prezenți la manifestație.

Totodată, organizatorii au semnat o Declarație în legătură cu situația din Belarus pentru a o oferi reprezentanților Ambasadei țării la Chișinău.

Amintim că belarușii au ieșit în stradă după ce s-a anunțat că Aleksandr Lukașenko ar câștiga alegerile prezidențiale cu peste 80% dintre voturi. Luni, în regiune nu a fost posibilă accesarea paginilor web și rețelelor de socializare. După intervenția forțelor de ordine, manifestațiile au degenerat în violențelidera opoziției a părăsit țara, iar până astăzi sunt înregistrați sute de răniți, mii de reținuți și cel puțin două decese.

CITEȘTE ȘI:

video | A patra zi de proteste în Belarus. Oamenii au ieșit cu icoane în stradă și rostesc rugăciuni

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.