Viorica Dumbrăveanu a anunțat că este infecatată cu Covid-19

47


Pe data de 29 august, Viorica Dumbrăveanu a postat un mesaj pe facebook, în care a pus și o fotografie cu rezultatul testului la COVID-19, care confirmă că este pozitiv. Din imagine observăm însă că testul a fost făcut mult mai devreme, pe 25 august.

DECLARAȚIILE MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII: “În aceste momente și eu mă lupt cu boala. Nu în calitatea mea de ministru, dar ca pacient testat pozitiv la COVID-19. E greu, atât moral, cât și fizic, dar urmez tratamentul prescris de medici și sper că voi trece cu bine de COVID-19.”

sursa: facebook

.. a scris Viorica Dumbrăveanu.
Oamenii din presă consideră că tăinuirea informației ridică mai multe semne de întrebare. Potrivit jurnalistului de investigație Cornelia Cozonac, nu este normal ca ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu să anunțe tardiv despre faptul că este infectată cu Covid.

CORNELIA COZONAC, jurnalistă: “Deși este alegerea ei dar situația legată de Covid este una dramatică în Republica Moldova și tocmai ca populația să aibă încredere este nevoie ca ele să fie extrem de sincere, extrem de corecte cu cetățenii pentru că cetățenilor trebuie să le insufle încredere comportamentul autorităților.Apar mai multe semne de întrebare – de ce a făcut-o, de ce nu a fost sinceră cu cetățenii, de ce a trebuit să treacă câteva zile până să anunțe public despre asta?În cazul ei este nevoie de mai multă deschidere, sinceritate, transparență.”

Am cerut și opinia consilierului pentru comunicare la Ministerul Sănătății, Cristina Stratulat.

Cristina Stratulat, consiliera în comunicare la Ministerul Sănătății: “Este o decizie personală a ei, pentru că vorbim cu date cu caracter medical și este o decizie personală, care mai mult vizează familia și cei dragi ei.”

Potrivit Cristinei Stratulat, instituția activează în regim obișnuit. Viorica Dumbrăveanu se află în autoizolare și coordonează munca de la distanță. În urma anchetei epidemiologice, niciunul dintre angajații Ministerului Sănătății nu a fost plasat în autoizolare, a precizat consilierul pentru comunicare.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.