Vizitele în unităţile Armatei Naţionale au fost restricționate

0


Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a dispus astăzi sporirea măsurilor de reducere a riscurilor de răspândire a virusului SARS-CoV-2  în rândul angajaților Armatei Naționale. Astfel, au fost restricționate vizitele în unităţile Armatei Naţionale, concediile pentru militarii în termen, dar şi desfășurarea activităţilor în masă, evenimentelor festive, comunică MOLDPRES.

Decizia a fost luată în baza hotărârii de ieri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, precum și în urma creşterii semnificative a numărului de infectaţi cu COVID-19.

În același timp, șefii subdiviziunilor și de instituții, dar și comandanții de unități, vor desfășura ședințe de informare repetată a efectivului în termen și prin contract cu privire la virusul SARS-CoV-2 și agresivitatea tulpinilor noi.

Totodată, Anatolie Nosatîi a cerut respectarea strictă a măsurilor de siguranță împotriva COVID-19, inclusiv purtarea obligatorie a măștilor de protecție la serviciu (în spații închise), precum și în situația în care nu poate fi respectată distanța socială.

De asemenea, o măsură obligatorie pentru militarii prin contract preconizați pentru studii peste hotare, deplasări de serviciu și misiuni internaționale va fi prezentarea certificatului de vaccinare anti-COVID-19 la plecare și efectuarea controlului medical la reîntoarcere.

Conform datelor Ministerului Apărării, până în prezent 72% de militari în termen și prin contract din Armata Națională au fost imunizați anti-COVID.

Foto: Ministerul Apărării

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.