Volodymyr Zelenskyy: Un război total între Rusia şi Ucraina este posibil

0


Zelenskyy a fost întrebat la Summit-ul pentru Strategie Europeană de la Ialta dacă într-adevăr s-ar putea ajunge la o situaţie de „război total” între Ucraina şi Rusia, în contextul anexării ilegale a peninsule Crimeea de către Rusia şi a războiului cu separatiştii pro-ruşi din estul ţării.

„Cred că un astfel de război ar putea să izbucnească. E cel mai rău lucru care se poate întâmpla, dar există această posibilitate”, a spus Zelenskyy.

Kievul susţine că în urma conflictului din estul Ucrainei au murit 14 mii de oameni din 2014 şi până astăzi.

Zelenskyy spune că relaţiile cu Statele Unite ale Americii s-au îmbunătăţit în ultima perioadă, dar s-a plâns de faptul că Ucraina nu a primit un răspuns clar la solicitarea de a se alătura Alianţei Nord Atlantice – o mişcare care cu siguranţă ar provoca furia Moscovei.

„Nu am primit un răspuns clar în ceea ce priveşte aderarea Ucrainei la NATO. Ucraina este pregătită de multă vreme”, a mai spus liderul de la Kiev. El a adăugat şi că refuzul de a primi Ucraina „va slăbi NATO şi va face jocul Rusiei”.

Tensiunile dintre Ucraina şi Rusia s-au intensificat la începutul anului, când luptele din estul Ucrainei au escaladat, iar Rusia a masat un număr mare de trupe la graniţă.. Atunci, Zelenskyy i-a cerut lui Putin o întâlnire chiar în zona de conflict.

„Sincer, nu am timp să mă gândesc la el (n. red. – Vladimir Putin). Sunt mai interesat de posibilitatea de a ne întâlni pentru a avea o discuţie substanţială, nu doar la nivel declarativ, aşa cum face cu unele state. În acest moment nu mi se pare că e interesat să rezolve problemele din estul Ucrainei şi să încheie războiul”, a adăugat Volodymyr Zelenskyy.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.