VREMURI BUNE! Venitul lunar minim în Moldova a fost majorat la 57,58 EURO

0Criza
24 Septembrie 2021, ora 06:40


Cabinetul de miniștri a aprobat indexarea venitului lunar minim garantat. Astfel, din 1 octombrie, venitul lunar minim garantat va fi indexat cu 3,86% și va constitui 1196 lei (57,58 EURO).

Venitul minim garantat se utilizează la stabilirea dreptului la ajutor social și/sau ajutor pentru perioada rece a anului a famililiilor defavorizate. Prevederile se conțin în Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a ajutorului social aprobat astăzi de Guvern.


Conform datelor din Sistemul Informațional Automatizat ,,Asistență socială”, în primul semestru al anului 2021 numărul mediu al familiilor defavorizate beneficiare de ajutor social a constituit circa 52 950 de familii. Mărimea medie a prestaţiei de ajutor social a constituit 1096 lei, iar după indexare va constitui 1138,5 lei (în creștere cu 42,5 lei).


Indexarea venitului lunar minim garantat pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie ale anului 2021 va necesita cheltuieli suplimentare din buget în sumă de 6,75 milioane lei. Mijloacele urmează să fie prevăzute la modificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent.

Venitul lunar minim garantat se indexează în fiecare an, în 1 aprilie și 1 octombrie. Coeficientul de indexare se stabilește de către Guvern.

Copyright © 2006 – 2021 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram


blog comments powered by

Actualitate
23 Septembrie 2021, ora: 15:52

Veaceslav Ioniță: Anunț conducerea ANRE, CNA nu are competente legale de a proteja corupții și nu cereți de la ei astfel de lucruri

Expertul din cadrul IDIS „Viitorul”, Veaceslav Ioniță, a prezentat principalele concluziii după ce a fost audiat de Centrul Național Anticorupție (CNA) potrivit, radiochisinau.md.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.