Ziua Națională a Vinului se va desfășura în primul weekend din octombrie

37


Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Ziua Națională a Vinului se va desfășura în primul weekend din octombrie. Cea de-a XIX-a ediție va avea sloganul „Eu deVIN sărbătoare” și vine cu un program special, comunică MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, evenimentul se va desfășura mai mult în mediul virtual. Se va face o trecere în revistă a succeselor înregistrate în cei 19 ani și care a făcut ca această sărbătoarea să devină eveniment celebrat la nivel mondial.

În acest an, în Piața Marii Adunări Naționale sau pe străzile adiacente nu vor fi instalate standurile producătorilor vinicoli, care în anii trecuți adunau peste 100 mii de oameni și mii de turiști străini.

În noul context, Ziua Națională a Vinului va fi celebrată după un program tematic care va include: ceremonia oficială a Zilei Naționale a Vinului, care va cuprinde tradiționala decernare a Medaliilor de Recunoștință și a premiilor dedicate reprezentanților sectorului vitivinicol. De asemenea, va avea loc o expoziție ce va face o retrospectivă și va ilustra cele mai importante momente din cei 19 ani și o expoziție ale etichetelor pentru sticlele de vin.

Mai sunt preconizate pentru primul weekend din octombrie programe și emisiuni speciale, dedicate tradițiilor milenare în vinificație, atât la TV, cât și la radio și în mediul online, dar și diferite concursuri tematice.

Și vinăriile din țară vor avea în această perioadă programe speciale și surprize. Totodată, mai mulți jurnaliști notorii, specializați pe domeniul vitivinicol, vor participa la o degustare online a Vinului Moldovei, înlocuind astfel vizitele tradiționale de presă, specifice sărbătorii.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.